3. Zimní legiomarš - 2016

Kaňka na III. Zimním legiomarši
Vážení účastníci, přijměte následující vysvětlení a s ním související omluvu.
Vlastenecká komunita, která se v průběhu posledních tří let nadchla pro Polední, pro její zimní verzi spojenou s odkazem generála Šnejdárka a 7-denní války, byla letos zaskočena projevem pana Fialy, který zneužil vzpomínkové akce pro svou sebe prezentaci. Na téma ani obsah svého projevu nás bohužel předem neupozornil. Jeho vystoupení se neslo v duchu levicového radikalismu. Přestože byl jeho pokus o narušení důstojné akce verbální exhibicí zjevně neúčinný, jeho štvavost, agresivita a rasistický podtext nám vyrazil dech. Protože projev, přečtený na Polední, je jako nepodepsaný anonym dále šířen prostřednictvím webových stránek a e-mailových adres, rozhodli jsme se na něho upozornit a zásadně se od něho distancovat.
Věřte nám, příští rok podobný extrém nepřipustíme!
Organizátoři a příznivci letošního Zimního legiomarše.

V pátek 22. a v sobotu 23. ledna 2016 se uskutečnil 3. zimní legiomarš.
obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
Další fotoreportáž od Kači Babuny Adamusové na rajčeti.

Sobota 23. ledna 2016 ve 13:00 na vrcholu Polední pietní připomínka obětí Sedmidenní války

Program:
1. Zimní táboření u pomníku Armádního generála Josefa Šnejdárka. Sraz účastníků zimního táboření v pátek 22. ledna 2016 v odpoledních a večerních hodinách na hoře Polední u obelisku (cesta bude vyznačena v terénu šipkami).
2. V sobotu 23. ledna 2016 pochod z Jablunkova – Návsí na horu Polední. 8:30 – odchod od nádraží v Jablunkově – Návsí, přes Filipku na Polední. Délka trasy cca 10 km.
3. Pietní akt na Polední v sobotu 23. ledna 2016 ve 13 hod. s položením věnců k obelisku Armádního generála Josefa Šnejdárka, za padlé v Sedmidenní válce.
4. V neděli ve 12 hodin si připomeneme oběti války o Těšínsko u pomníku prezidenta osvoboditele Tomáše Garigue Masaryka v Českém Těšíně.

Alternativní trasa na sobotu je od nádraží v Bystřici nad Olší s hromadným odchodem v 10:00.
Účastníci v dobových uniformách vítáni.
Celou akci pořádá KVH I. Prapor Ostrava a Jednota ČsOL Jednota ČsOL Moravskoslezského kraje.